Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen na 'ongelooflijke' kwalificatie: 'De druk was enorm'

Verstappen na 'ongelooflijke' kwalificatie: 'De druk was enorm'

Formule 1

26 aug 2023, 17:08

Direct na zijn zinderende prestatie tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Nederland in Zandvoort, onthulde Max Verstappen dat het niet allemaal van een leien dakje ging. Ondanks het vastleggen van zijn derde opeenvolgende poleposition voor zijn thuisrace, beschreef de 25-jarige coureur de kwalificatie als "zeer lastig".

“De baan was verrassend glibberig vanwege het nieuwe asfalt”, verklaarde Verstappen. “Ik denk dat we het goed hebben gedaan door uit de problemen te blijven. Tegen het einde was er slechts één droge lijn. Ik moest wel wat risico nemen, maar gelukkig pakte dat goed uit.” De Limburger toonde zich na afloop dus niet alleen opgelucht, maar ook trots.

Druk

De druk voor een coureur als Verstappen is altijd hoog, vooral tijdens een thuisrace. Maar volgens Max is dat net wat het zo speciaal maakt: "De druk is altijd aanwezig om te presteren. Maar als je het voor elkaar krijgt, is het gevoel gewoon ongelofelijk."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.