Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen moet Sainz voor laten en start als tweede in GP Verenigde Staten

Formule 1

23 okt 2022, 01:16

Max Verstappen moet vanaf de tweede startpositie op jacht naar de zege in de Grote Prijs van de Verenigde Staten. De Red Bull-coureur, die zich twee weken geleden in Japan al verzekerde van titelprolongatie in de Formule 1, moest in de kwalificatie op het Circuit of the Americas in Austin (Texas) de Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc voor zich dulden. Leclerc moet vanwege een motorwissel echter tien plaatsen terug op de startopstelling.

Sainz kwam in de laatste poging tot 1.34,356. Daarmee is hij 0,065 seconden sneller dan zijn teamgenoot Leclerc. Verstappen zit daar weer nipt achter op 0,092 seconde. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez zette de vierde tijd neer.

Leclerc wist al dat hij na de kwalificatie tien plaatsen naar achteren moest op de startopstelling vanwege het wisselen van de motor en de turbo in zijn Ferrari. Hij komt terecht op de elfde plek. Pérez moet door een motorwissel vijf plaatsen terug. Hij start daardoor van de negende plek. De Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell vormen de tweede startrij.

Verstappen jaagt op record

Verstappen wil in de resterende vier grands prix het recordaantal overwinningen in één seizoen van de Duitsers Michael Schumacher en Sebastian Vettel overtreffen. De kopman van Red Bull staat op twaalf zeges, Schumacher en Vettel delen het record met dertien overwinningen in een jaar.

ANP

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.