Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen gelooft in goede race: 'Auto is zondag sterker'

Formule 1

23 okt 2022, 02:09

Max Verstappen denkt dat zijn wagen alles in huis heeft om zondag vanaf de tweede plek te jagen op de overwinning. "Onze auto is normaal gesproken sterker in de race dan in de kwalificatie. Ik verwacht dan ook een goede race."

Verstappen sprak na de kwalificatie van de Grote Prijs van de Verenigde Staten van een zware dag door het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz. "Het is zwaar nieuws voor iedereen. Hij heeft veel betekend voor Red Bull en voor de sport. En voor mij en mijn carrière tot zover, eigenlijk heel mijn leven", zei Verstappen nadat hij de derde tijd in de kwalificatie had neergezet.

De regerend wereldkampioen had alles gegeven in de kwalificatie. "We kwamen net tekort, maar er komt nog een race aan morgen. We gaan proberen hem daar trots te maken", zei Verstappen, die door de gridstraf van Charles Leclerc start vanaf de tweede positie naast Ferrari-coureur Carlos Sainz en nog voldoende kansen ziet.

'Hakte erin'

Verstappen blikte bij Viaplay nog even terug op het moment dat het nieuws over het overlijden van Mateschitz bekend werd. "Het nieuws kwam naar buiten net voor de kwalificatie. Dat hakte er bij iedereen wel even in en maakte het wel wat moeilijker. Maar je moet door en er het beste van maken."

De kwalificatie ging volgens de wereldkampioen wel goed. "Het was moeilijk om de banden optimaal te laten werken over één ronde. Soms probeer je wat en komt het niet helemaal uit en dan sta je derde, omdat het toch al heel dicht op elkaar staat. Ik denk dat we voor morgen een goede raceauto hebben. Normaal komt onze auto iets meer tot leven in de wedstrijd."

ANP

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.