Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen analyseert teleurstellende race: 'Alles gaat tegenzitten'

Formule 1

2 okt 2022, 18:42

Max Verstappen begon als achtste aan de Grote Prijs van Singapore en eindigde als zevende. De regerend wereldkampioen in de Formule 1 had echter verder naar voren kunnen zitten, zei hij na de race bij Viaplay. "Maar de vierde plaats zou het hoogst haalbare zijn geweest."

De Nederlander had een trage start. Hij kwam niet op gang en viel terug naar de twaalfde plaats. "Het was een slecht begin en ik heb geprobeerd auto's in te halen, maar het is een super lastig circuit om te passeren", aldus de sinds vrijdag 25-jarige Limburger, die in Singapore een eerste kans om zijn tweede wereldtitel te bemachtigen verspeelde.

"Ik kwam op een gegeven moment in een redelijke positie en wilde Lando Norris inhalen op de slicks (droogweerbanden), maar zodra ik naast hem kwam, kwamen mijn voorwielen van de grond en blokkeerde ik." (Tekst gaat door onder de tweet)

'Snel vergeten'

Verstappen miste de bocht en reed rechtdoor de baan af, maar met grote stuurmanskunst maakte hij een halve draai en vermeed hij een botsing met de omheining. "Ik moest wel meteen terug naar binnen voor nieuwe banden en ben uiteindelijk in de punten gereden, maar dit is natuurlijk niet wat je wilt", aldus Verstappen.

Hij is wel realistisch. "Er zou sowieso niet meer dan een vierde plaats hebben ingezeten. Met die achtste startplek zet je jezelf in het gedrang en als je dan ook nog een slechte start hebt, lijkt het alsof alles gaat tegenzitten. Het is beter om deze race snel te vergeten en door te gaan naar de volgende race in Japan."

ANP

Bovenstaande video is eerder uitgezonden bij Shownieuws

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.