Terug

Volg Hart van Nederland

Red Bull pleit Formule 1-teambaas Horner vrij van grensoverschrijdend gedrag

Formule 1

28 feb 2024, 16:47

De leiding van het Formule 1-team van Red Bull heeft teambaas Christian Horner vrijgesproken van vermeend ongepast gedrag. Dat melden meerdere media, onder meer persbureau Reuters.

De Brit werd enkele weken geleden door een vrouwelijke medewerker van het raceteam van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen beschuldigd van ongepast gedrag. Moederbedrijf Red Bull liet een onafhankelijk onderzoek uitvoeren.

"Het onafhankelijke onderzoek naar de aantijgingen tegen de heer Horner is voltooid en Red Bull kan bevestigen dat de klacht is afgewezen. De klager heeft een recht van beroep. Red Bull heeft er vertrouwen in dat het onderzoek eerlijk is geweest. Streng en onpartijdig. Het onderzoeksrapport is vertrouwelijk en bevat de privégegevens van de partijen en derden die hebben meegewerkt aan het onderzoek. Uit respect voor alle betrokkenen zullen wij daarom geen verder commentaar geven", zo laat Red Bull weten in een verklaring.

De Britse teambaas, een bekendheid in Engeland, ontkende de aantijgingen en kan nu in functie blijven. In het onderzoek is er met meerdere mensen gesproken waaronder met Horner en de vrouw die de beschuldigen heeft geuit.

Later meer.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.