Terug

Volg Hart van Nederland

Max Verstappen voor de derde keer uitgeroepen tot Sportman van het Jaar

Formule 1

21 dec 2022, 22:19

Autocoureur Max Verstappen is voor de derde keer gekozen tot Sportman van het Jaar tijdens het NOC*NSF Sportgala. De 25-jarige Limburger veroverde dit jaar voor de tweede keer de wereldtitel in de Formule 1.

De coureur van Red Bull Racing won de verkiezing van twee andere genomineerde sporters, meervoudig wereldkampioen baanwielrennen Harrie Lavreysen en olympisch kampioen schaatsen Thomas Krol.

Niet aanwezig

Verstappen was zelf niet aanwezig op het Sportgala. Zijn jongere zus Victoria was naar AFAS Live in Amsterdam gekomen om voor hem de bijbehorende Jaap Eden Award in ontvangst te nemen uit handen van schaatscoryfee Ireen Wüst.

Verstappen was eerder Sportman van het Jaar in 2016 en 2021. In 2016 was hij de eerste Nederlandse winnaar en de jongste ooit van een Formule 1-race. Vorig jaar kreeg hij de eretitel vanwege zijn eerste wereldtitel in de koningsklasse van de autosport.

Dit jaar prolongeerde hij zijn titel met een recordaantal van vijftien grand-prixzeges. Bovendien bezorgde hij samen met zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez renstal Red Bull het kampioenschap bij de constructeurs.

Sportvrouw van het Jaar

Irene Schouten is op het Sportgala in Amsterdam gekozen tot Sportvrouw van het Jaar. De 30-jarige schaatsster uit Noord-Holland was afgelopen winter de onbetwiste koningin van de Olympische Winterspelen in Beijing met drie gouden medailles en ook nog een bronzen plak. Schouten is de opvolger van atlete Sifan Hassan, die dit jaar niet was genomineerd. Tweevoudig olympisch kampioene shorttrack Suzanne Schulting en wereldkampioene wielrennen Annemiek van Vleuten waren de andere twee genomineerden.

Het sportgala komt ook langs in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK. Luister hier alvast de aflevering van gister:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.