Terug

Volg Hart van Nederland

Max Verstappen grijpt zijn eerste Chinese zege bij GP van China

Formule 1

21 apr 2024, 10:42

Max Verstappen heeft zondagochtend de Grote Prijs van China gewonnen. De Formule 1 is voor het eerst sinds 2019 weer op het circuit in Shanghai.

Verstappen won zaterdag met overmacht de sprintrace op het circuit in Shanghai, de eerste sprintrace van het seizoen. Daarna veroverde hij in de kwalificatie voor de vijfde keer op rij dit seizoen de pole en dat was de honderdste pole voor het team van Red Bull.

Laatste podiumplaats in China

In 2017 behaalde Verstappen zijn enige podiumplaats in de Grote Prijs van China door als derde te eindigen. In 2018 werd hij vijfde en in 2019 vierde.

De koningsklasse van de autosport is voor het eerst sinds 2019 weer op het circuit van Shanghai. De coronapandemie en de strenge eisen van de Chinese overheid verhinderden de races van 2020 tot en met 2023.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.