Terug

Volg Hart van Nederland

'Formule 1 ook komende vijf jaar te zien bij Viaplay'

Formule 1

18 apr 2024, 17:50

De Formule 1 is in Nederland ook de komende vijf jaar 'gewoon' te bewonderen bij Viaplay. De Zweedse streamingdienst heeft een topdeal gesloten met het management van de Formule 1, meldt de Telegraaf op basis van meerdere bronnen.

Zo'n topdeal mag wel wat kosten: Viaplay betaalt naar verluidt zo'n 45 miljoen euro per jaar. Met de deal tussen 2022 en 2024 was ongeveer 30 miljoen euro per seizoen gemoeid. Die verhoging in Nederland is simpel te verklaren. De Formule 1 wordt populairder en in Nederland komt dat natuurlijk voornamelijk door Max Verstappen.

Talpa en Viaplay

Eerder deze maand werd bekend dat Talpa Network en Viaplay de handen ineen zouden slaan. De zender SBS9 veranderde in ViaplayTV. Kijkers krijgen een selectie van het sportaanbod voor de kiezen, waaronder Formule 1, darts en Engels en Duits voetbal. Het eerste grote sportevenement op de 'nieuwe' zender was de Formule 1-race van Japan van vorig weekend. Toen waren onder meer de kwalificatie en de race live te zien. Max Verstappen schreef die race op zijn naam en voegde zo nog maar eens een overwinning toe aan zijn goede seizoenstart.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.