Terug

Volg Hart van Nederland

Concurrent van onverslaanbare Verstappen: 'Zijn overwinningen maken F1 saai voor fans'

Formule 1

21 apr 2024, 13:11

De overwinningen van Max Verstappen zijn bijna voorspelbaar geworden. Zijn concurrent Lando Norris vreest dat de Formule 1-sport daardoor saai kan worden voor de fans. "De dominantie van Max Verstappen is groter dan ooit in de geschiedenis van de F1."

Zondagochtend pakte Max Verstappen de overwinning bij de Grote Prijs van China. Daarmee heeft hij al vier van de vijf races van dit seizoen gewonnen.

Hoe Verstappen bijna moeiteloos triomfeert, baart zijn race-concurrenten zorgen. "Als je steeds dezelfde coureur ziet winnen zonder een gevecht, wordt het natuurlijk saai", zei Lando Norris (McLaren) zaterdag in een interview. Hij is bang dat F1-fans daardoor afhaken. "Het is frustrerend voor de kijkers, maar dat is de sport. Zo is het altijd al geweest."

Beste Formule 1-coureur

Hoewel Verstappen in totaal 57 overwinningen heeft behaald en drie keer wereldkampioen is geworden, is hij nog niet de beste Formule 1-coureur aller tijden. Op dit moment is dat Lewis Hamilton, die 103 overwinningen en maar liefst 7 wereldtitels op zijn naam heeft staan.

Daarna komt Michael Schumacher met 91 overwinningen en 7 wereldtitels. Verstappen staat momenteel op de derde plaats als beste Formule 1-coureur in de ranglijst, maar hij is goed op weg naar de top.

'Dodelijke combinatie'

"We zien momenteel meer dominantie dan ooit. De enige races die echt spannend zijn, zijn die waar Max niet bij is", zegt Norris. "Je hebt simpelweg een van de beste coureurs ooit in Formule 1, gecombineerd met een van de meest dominante auto's. Die combinatie is dodelijk."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.