Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen wint chaotische GP Australië na drie rode vlaggen

Formule 1

2 apr 2023, 09:54

Max Verstappen heeft na een bijzonder chaotische slotfase de Grote Prijs van Australië gewonnen. Dat gebeurde achter de safetycar, nadat de race op het circuit van Melbourne op twee ronden voor het einde voor de derde keer was stilgelegd. Niet eerder waren er drie rode vlaggen in een Formule 1-race.

Verstappen lag ruimschoots aan de leiding toen de wedstrijdleiding op drie ronden voor het einde de race voor de tweede keer stillegde. Het betekende een herstart met het veld weer bij elkaar.

Verstappen wist bij die derde staande start zijn eerste positie vast te houden, maar achter hem ging er van alles mis. Heel wat auto's vlogen van de baan of ramden de omheining. Opnieuw werd de race stilgelegd. Met officieel nog één ronde te gaan, was er geen ruimte meer voor een vierde herstart en besloot de raceleiding tot een afsluitende ronde achter de safetycar.

Max: 'Ik heb gewonnen en dat is het belangrijkste'

Max spreekt van "een puinhoop". "Ik weet het niet met al die rode vlaggen. De tweede was volgens mij onnodig, maar goed: ik heb gewonnen en dat is het belangrijkste", zei hij vlak voordat hij op het podium stapte om zijn eerste overwinning ooit op het circuit van Melbourne te vieren.

Voor Verstappen betekende het zijn eerste zege in Australië en zijn 37e overwinning in een Formule 1-race. De wereldkampioen van Red Bull verstevigde de leiding in het kampioenschap van dit seizoen. De Brit Lewis Hamilton van Mercedes eindigde als tweede en de Spanjaard Fernando Alonso van Aston Martin reed naar de derde plaats.

Nyck de Vries een van de verliezers

Het was chaos troef in de laatste drie ronden van de race, maar in 55 ronden daarvoor was er ook al van alles gebeurd. Dat was voornamelijk buiten het zicht van Verstappen, die na een haperend begin in ronde twaalf de leiding in de race nam nadat hij op volle snelheid Hamilton was voorbijgereden.

In de chaos na de herstart vielen was Nyck de Vries (Alpha Tauri) een van de verliezers. De Fries werd van de baan gereden en viel uit.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.