Terug

Volg Hart van Nederland

En weer is hij oppermachtig: Max Verstappen wint met gemak GP van Spanje

En weer is hij oppermachtig: Max Verstappen wint met gemak GP van Spanje

Formule 1

4 juni 2023, 16:36

Max Verstappen was ook tijdens de Grand Prix van Spanje de baas op de baan. De Nederlandse wereldkampioen won met gemak de race en finishte ruim voor de nummer twee, Lewis Hamilton. Dit is de vijfde zege in de zevende race van het seizoen voor Verstappen.

Het was vrijwel het gehele weekend kat in het bakkie voor Verstappen. Hij zette zaterdag tijdens de kwalificatie al de beste tijd neer en mocht daarom zondag vanaf pole position starten. Met de winst van zondag en de tegenvallende resultaten van zijn grootste concurrenten bouwt Verstappen zijn leiding in de WK-stand verder uit.

Twee keer eerder won Verstappen deze Spaanse Grand Prix, namelijk in 2016 en 2022. Hier boekte hij zeven jaar geleden ook zijn eerste F1-overwinning ooit.

Vorige week won Max Verstappen de Grand Prix van Monaco. De race daarvoor, de Grand Prix van Emilia-Romagna, was afgelast vanwege noodweer. Fans waren enorm teleurgesteld:

Formule 1-race Emilia-Romagna afgelast vanwege noodweer in Noord-Italië
0:56
Formule 1-race Emilia-Romagna afgelast vanwege noodweer in Noord-Italië

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.