Terug

Volg Hart van Nederland

Onverslaanbaar: wereldkampioen Max Verstappen wint in Qatar

Onverslaanbaar: wereldkampioen Max Verstappen wint in Qatar

Formule 1

8 okt 2023, 20:36

Max Verstappen heeft de zondagsrace in Qatar weer in stijl gewonnen. Voor zijn positie in het klassement maakte het niets uit, want hij is al wereldkampioen.

Hoewel er niks van af hing, haalde Verstappen de Grote Prijs van Qatar op z'n gemak binnen. Alleen de laatste pitstop was een langzame: 4.1 seconden. Maar dat maakte niet uit, want de Red Bull-racer had al een puike marge op Australiër Piastri achter hem.

Opnieuw wereldkampioen

Gisteren sleepte Verstappen opnieuw de titel wereldkampioen van de Formule 1 binnen. Als eerste coureur ooit behaalt hij zijn zege tijdens een sprintrace op zaterdag, in plaats van bij de gebruikelijke normale race op zondag. Het is de derde keer dat de Nederlandse coureur de wereldtitel binnensleept.

Superfan Ben had al alle vertrouwen in Max Verstappen voor het wereldkampioenschap: 'Kan niet misgaan!':

Superfan Ben heeft alle vertrouwen in Max Verstappen: 'Kan niet misgaan!'
1:26
Superfan Ben heeft alle vertrouwen in Max Verstappen: 'Kan niet misgaan!'

Van de zeventien Grand Prix races heeft de Nederlandse autocoureur er dit seizoen al veertien gewonnen. Dit jaar worden er nog zes races gereden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.