Terug

Volg Hart van Nederland

Formule 1 scherpt regels voor politieke uitingen coureurs aan

Formule 1 scherpt regels voor politieke uitingen coureurs aan

Sport

20 dec 2022, 14:47

In de Formule 1 worden strengere regels van kracht voor het uiten van politieke, religieuze en persoonlijke boodschappen rond de races. Coureurs moeten hiervoor vanaf nu toestemming hebben van autosportbond FIA, anders zijn zij in overtreding. Dit staat in het nieuw reglement van de racebond.

Vooral zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en de inmiddels gestopte Sebastian Vettel gebruikten hun podium om ook maatschappelijke boodschappen uit te dragen. Zo kwam de Duitser Vettel vorig jaar op voor de lhbti-gemeenschap door het dragen van kleding in regenboogkleuren. Daar kreeg hij toen een waarschuwing voor.

Hamilton kwam de afgelopen jaren vooral in actie tegen racisme en droeg een shirt met daarop een boodschap tegen politiegeweld. Daarna kwam de FIA met een verbod op het dragen van een eigen shirt op het podium.

Het Formule 1-seizoen begint volgend jaar op 5 maart in Bahrein.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.