Terug

Volg Hart van Nederland

Formule 1-coureur Lewis Hamilton stapt volgend jaar over van Mercedes naar Ferrari

Sport

1 feb 2024, 21:00

Het hoge woord is eruit. Formule 1-rijder Lewis Hamilton begint in maart aan zijn laatste seizoen voor Mercedes. Dat heeft de Britse renstal bevestigd. De zevenvoudig wereldkampioen rijdt vanaf 2025 voor Ferrari.

Het Italiaanse team maakte de komst van de 39-jarige Brit bekend, kort nadat Mercedes het aanstaande vertrek van de zevenvoudig wereldkampioen naar buiten had gebracht. Ferrari verlengde eerder het contract van Charles Leclerc.

Sky Sports meldde eerder op de dag al dat het personeel van het door Toto Wolff geleide team in het Engelse Brackley was ingelicht over het aanstaande vertrek van Hamilton, maar het duurde tot vroeg in de avond voordat de bevestiging kwam.

Zeven wereldtitels

Hamilton verlaat na elf jaar zijn team Mercedes. Sinds 2013 rijdt de Brit voor de Duitse renstal. Hij behaalde zes van zijn titels in dienst van de Britse renstal Mercedes. Zijn laatste wereldtitel dateert van 2020. De afgelopen drie jaar werd hij overvleugeld door Max Verstappen in zijn Red Bull.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.