Terug

Volg Hart van Nederland

Feest in Breda: NAC promoveert na zenuwslopende wedstrijd tóch naar Eredivisie

Sport

2 juni 2024, 19:55

Supporters van NAC Breda kunnen zondagavond opgelucht ademhalen: na een zenuwslopende wedstrijd is het de Bredase club tóch gelukt om te promoveren naar de Eredivisie.

NAC Breda keert na vijf jaar afwezigheid terug in de Eredivisie. De Brabanders verloren het tweede duel in de finale van de play-offs met 4-1 bij Excelsior. NAC promoveert omdat had het de thuiswedstrijd vijf dagen eerder met 6-2 had gewonnen.

De supporters van NAC Breda hebben krankzinnige weken achter de rug. Na een grijs seizoen in de Keuken Kampioen Divisie wist hun club zich gelukkig nog wel te plaatsen voor de playoffs om promotie/degradatie maar zonder enige verwachtingen.

Het onmogelijk geachte gebeurde want het team wist zich opeens zo in vorm te spelen dat Roda JC en FC Emmen al naar huis werden gestuurd. Met nog één allerlaatste wedstrijd zondagavond te gaan tegen Excelsior stond de club opeens met één been in de Eredivisie.

Dramatische wedstrijd

Maar tijdens de wedstrijd ging het vreselijk mis. Ineens stond de Brabantse club met 4-0 achter tegen Excelsior. Met een doelpunt van NAC Breda in de 58e minuut wist de club zich toch nog te redden.

NAC speelde in het seizoen 2018-2019 voor het laatst op het hoogste niveau. Door het verlies tegen NAC Breda degradeert Excelsior naar de Keuken Kampioen Divisie.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.