Terug

Volg Hart van Nederland

FC Groningen-fans dit seizoen niet meer welkom bij laatste duels

Sport

17 mei 2023, 21:41

Bij de laatste twee duels van FC Groningen zijn dit seizoen geen fans van de club meer welkom. Dat heeft de voetbalclub besloten na overleg met burgemeester Koen Schuiling. De reeds gedegradeerde ploeg speelt zondag uit tegen Vitesse en een week later thuis tegen Sparta, maar dus zonder eigen publiek.

FC Groningen - Ajax van afgelopen zondag werd al na 9 minuten gestaakt, nadat fans van de thuisclub tot twee keer toe rookbommen op het veld hadden gegooid. De wedstrijd werd dinsdag zonder publiek uitgespeeld. Supporters van de Groningse club kwamen dit seizoen al vaker negatief in het nieuws. Ook het thuisduel met NEC werd gestaakt en later uitgespeeld, omdat er een drinkbeker met inhoud naar een grensrechter werd gegooid.

Kijk hier de beelden die gemaakt zijn rond de wedstrijd tegen Ajax, die uiteindelijk gestaakt moest worden:

FC Groningen-Ajax definitief gestaakt na vuurwerk én boze fan op veld
0:40
FC Groningen-Ajax definitief gestaakt na vuurwerk én boze fan op veld

Lijst is langer

Ook betraden hooligans tijdens een duel met Cambuur het veld en werd een speler tijdens een pot tegen sv Spakenburg geraakt door een drinkbeker. Linksback Jetro Willems kreeg tijdens het thuisduel met sc Heerenveen zelfs een klap van een supporter van FC Groningen, de club waarvoor hij uitkomt.

FC Groningen wil supporters en sponsors compenseren. Zij kunnen het bedrag van hun kaartjes voor de duels met NEC, Ajax en Sparta Rotterdam terugkrijgen. Ook de fans die een kaartje hadden aangeschaft voor de uitwedstrijd tegen Vitesse krijgen hun geld terug. de club biedt op de eigen website excuses aan voor een "uiterst vervelend en turbulent seizoen, waarbij vooral het niet kunnen uitspelen van wedstrijden voor eigen publiek in Euroborg pijn doet".

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.