Terug

Volg Hart van Nederland

FC Groningen-fans op de vuist met spelers, wedstrijd stilgelegd

Voetbal

19 mrt 2023, 14:12

Het duel tussen FC Groningen en sc Heerenveen is tien minuten stilgelegd door scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Dat gebeurde aan het einde van de wedstrijd toen fans van de thuisclub zich misdroegen. Spelers van FC Groningen probeerden de zaak te sussen en werden aangevallen.

Heerenveen leidde op dat moment met 2-0. Gözübüyük stuurde de spelers naar de kleedkamer waarna ze een klein kwartier later terugkeerden en het duel werd hervat. De rellen in beeld:

De problemen begonnen toen een toeschouwer het veld wilde betreden. Hij werd tegengehouden waarna in de hoek bij de cornervlag aanhangers van de thuisclub zich dreigend opstelden jegens bewakers en fans in een aanpalend vak.

Kleedkamer

Groningen-verdediger Jetro Willems stoof richting de zich misdragende fans en kreeg vervolgens een klap. Daarop meldde ook doelman Michael Verrips zich in de hoek. De sfeer werd steeds grimmiger, waarna de ordedienst in het stadion Euroborg aan Gözübüyük liet weten dat hij de spelers naar de kleedkamer moest sturen.

Na afloop van de wedstrijd waren politie en ME uit voorzorg aanwezig bij het stadion in Groningen.

Politie volop aanwezig na wedstrijd FC Groningen-Heerenveen
0:49
Politie volop aanwezig na wedstrijd FC Groningen-Heerenveen

Het is niet voor het eerst dat er supportersgeweld bij voetbalwedstrijden plaatsvindt. De Nederlandse Politiebond pleit daarom voor een volledig verbod op uitsupporters bij wedstrijden in het betaald voetbal.

Politiebonden suggereren uitfans te weren: grens is in zicht
0:39
Politiebonden suggereren uitfans te weren: grens is in zicht

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.