Terug

Volg Hart van Nederland

Engeland raakt niet uitgepraat over Sarina Wiegman, maar deze club is nóg trotser

Engeland raakt niet uitgepraat over Sarina Wiegman, maar deze club is nóg trotser

Sport

30 juli 2022, 23:29

In Engeland raakt men maar niet uitgepraat over Sarina Wiegman, de vrouw die zondag het Engelse team naar de Europese titel hoopt te leiden. Bekende tv-analisten, speelsters maar ook de toeschouwers, de meesten zijn lyrisch. Maar bij één club zijn ze misschien wel het trotst: VV Ter Leede.

De oud-bondscoach van Oranje kan zondag haar tweede EK op rij winnen, in 2017 won ze namelijk met het Nederlands Elftal, en haar spelers moeten daarvoor zien af te rekenen met het Duitse team.

Leider

Maar ooit maakt Wiegman zelf als speelster furore, in Sassenheim bij VV Ter Leede. Ook werd ze er trainster nadat ze was gestopt. In haar tweede seizoen al werd ze kampioen. Voorzitter Kees de Lange is trots dat de vrouw die heel Engeland aan haar voeten heeft liggen bij VV Ter Leede is begonnen. "Het was altijd al een leider, en helemaal bezeten van voetbal tot in detail", herinnert De Lange zich.

Jeanet van der Laan is onder volgers van de politiek bekend als Tweede Kamerlid van D66, maar ook was ze teamgenoot van Wiegman bij Ter Leede en speelde ze zelfs 29 keer in het shirt van het Nederlands Elftal. Zij volgt het succes van het Engelse team al weken op de voet. "Zij weet heel goed een team te smeden, en heeft een drive waar je 'u' tegen zegt. Als je het Engelse team ziet voetballen, zie je daar de gretigheid van afdruipen net zoals je dat ook in 2017 zag bij het vrouwenelftal van Nederland."

De finale tussen Engeland en Duitsland wordt zondag gespeeld in een uitverkocht Wembley en start om 18.00 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.