Terug

Volg Hart van Nederland

Duizenden fans krijgen voorproefje van Nederlands elftal bij EK-training in Zeist

Sport

1 juni 2024, 21:26

Het Nederlands elftal heeft de voorbereiding op het EK hervat met een open training voor supporters. Oranje trainde voor zo'n 2000 fans in Zeist.

Frenkie de Jong deed alleen mee met de warming-up. De middenvelder is nog niet hersteld van zijn derde zware enkelblessure in een seizoen. Hij mist komende donderdag ook de oefenwedstrijd tegen Canada. Mogelijk kan hij op 10 juni wel meedoen in een oefenduel met IJsland. Bondscoach Ronald Koeman verwacht dat De Jong op 16 juni in actie kan komen tijdens het eerste groepsduel met Polen op het EK.

Extra spelers

Tijjani Reijnders en Teun Koopmeiners ontbreken nog bij de nationale ploeg. Zij komen op 7 juni naar Zeist, een dag na het oefenduel met Canada. Reijnders krijgt extra rust omdat hij vrijdag met AC Milan een oefenduel met AS Roma in het Australische Perth speelde. Middenvelder Koopmeiners van Atalanta sluit zondag de Italiaanse competitie af met een thuiswedstrijd tegen Fiorentina.

Champions League

Ook Donyell Malen ontbreekt nog bij Oranje. Hij speelt zaterdagavond met Borussia Dortmund de finale van de Champions League tegen Real Madrid. De spelers van het Nederlands elftal droegen tijdens het begin van de training het shirt van hun eerste amateurclub in het kader van het nationale voetbalweekeinde.

De KNVB had de beschikbare 2000 tickets voor de training snel verkocht.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.