Terug

Volg Hart van Nederland

Droomloting voor Nederlands elftal: WK-tegenstanders mogen geen probleem zijn

Sport

1 apr 2022, 19:21

Het Nederlands heeft het niet slecht getroffen bij de loting voor het WK voebtal eind dit jaar in Qatar. Oranje stuit in de groepsfase op Qatar, Senegal en Ecuador. Bondscoach Louis van Gaal gaat de tegenstanders nu zo snel mogelijk analyseren: "Ik ken ze niet goed." Zoals Van Gaal al voorspelde, ontloopt het Nederlands elftal de zeven toplanden in de groepsfase van het WK. Na de oefenwedstrijd tegen Duitsland (1-1) vertelde de bondscoach dat hij verwachtte wat geluk te hebben en Qatar als groepshoofd te krijgen. "Dat was een gokje, maar het is leuk dat het gokje uitkomt", zegt hij nu na de loting.

Door de gunstige trekking hoeft Nederland straks in de poulefase nog niet vrezen voor toplanden als Argentinië, Brazilië, België, Engeland, Frankrijk, Portugal en Spanje. Heel veel waarde hecht Van Gaal daar echter ook niet aan. "Je kunt er eigenlijk niet zoveel over zeggen. Het is niet zo makkelijk als iedereen denkt."

(Tekst gaat verder onder foto)

wk voetbal

wk voetbal

Twee landen gaan door

Hoeveel zorgen hoeft Nederland (tiende op de FIFA-wereldranglijst) zich straks te maken? Qatar (51ste) is als gastland automatisch geplaatst. Senegal (20ste) is de regerend winnaar van de Afrika Cup, met sterspeler Sadio Mané. Ecuador (46ste) plaatste zich als nummer 4 van via het Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooi.

Nederland komt al op de openingsdag van het WK voetbal in actie. Senegal is op 21 november de eerste tegenstander, gevolgd door Ecuador op 25 november en Qatar op 29 november. De beste twee landen plaatsen zich voor de achtste finales. Oranje is ingedeeld in groep A en treft mogelijk in de achtste finale een land uit groep B, met Engeland, Iran, de Verenigde Staten en Wales, Oekraïne of Schotland.

Tekst: Hart van Nederland/ANP / Bovenstaand fragment was eerder te zien in Vandaag Inside

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.