Terug

Volg Hart van Nederland

Corona heerst niet alleen onder Leeuwinnen, maar ook in Oranje-legioen

Sport

16 juli 2022, 23:49

Opeens stond Jackie Groenen vrijdag weer op het trainingsveld van het Nederlands Elftal. De middenveldster keerde terug vanuit quarantaine nadat ze zondag positief testte op corona. Ze miste de wedstrijd tegen Portugal. Ook Vivianne Miedema raakte besmet, zij zit nog wel in isolatie. Niet alleen in de Oranje-selectie waart het coronaspook rond, ook onder de fans is er angst om besmet te raken. Terecht, want er zijn al supporters die wedstrijden hebben moeten missen.

Zo zit Elisa van Oudheusden zondag gewoon in haar ouderlijk huis te kijken naar de wedstrijd tegen Zwitserland. "Ik ben samen met mijn broertje op vrijdag vertrokken. Zaterdag hebben we Oranje in het stadion in Sheffield gelijk zien spelen, dat was hartstikke leuk. Die dag daarna kreeg mijn broertje klachten. Toen hij corona bleek te hebben zijn we weer naar huis gereden."

Enorm balen natuurlijk, geeft ze onmiddellijk toe. "Je leeft er zo naartoe en hebt er zo veel zin in. We hadden kaartjes voor alle groepsduels. Dat je dan uiteindelijk maar één wedstrijd meemaakt van het EK is niet leuk. Maar ja, het is niet anders."

Quarantaine in de caravan

Nadine Vaillant behoort tot al jaren tot de vaste kern supporters die alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen bezoeken, in binnen- en buitenland. Als vanzelfsprekend is ze erbij in Engeland, samen met haar partner in een caravan. Het werd echter nog niet het EK waar ze op hoopte. Ook zij kreeg corona.

"Ik kreeg na die wedstrijd tegen Zweden opeens lichte klachten, dat werd alleen maar erger. Uiteindelijk bleek: corona. Ik ben meteen in quarantaine gegaan. Wij staan met onze caravan op een camping in Chelmorton. Onze auto is versierd met oranje, voor het raam van de caravan hangt een grote vlag. Zo maken we er nog wat van. De wedstrijd tegen Portugal heb ik moeten missen maar ik hoop er zondag weer bij te kunnen zijn, als ik klachtenvrij ben."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.