Terug

Volg Hart van Nederland

Nadal een maatje te groot voor dapper strijdende Botic van de Zandschulp

Nadal een maatje te groot voor dapper strijdende Botic van de Zandschulp

Sport

4 juli 2022, 22:06

Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd Rafael Nadal te verrassen in de vierde ronde van Wimbledon. De beste tennisser van Nederland verloor met 6-4 6-2 7-6 (6) van de 22-voudig grandslamkampioen. De wedstrijd op het Centre Court, waar het dak de hele wedstrijd open bleef, duurde 2 uur en 22 minuten.

Eind mei verloor Van de Zandschulp (26), als 21e geplaatst in Londen en de mondiale nummer 25, ook op Roland Garros van Nadal. Toen werd het 6-3 6-2 6-4. De 36-jarige Nadal, de mondiale nummer 4, is dit jaar nog ongeslagen op grandslamniveau. Eind januari schreef hij de Australian Open op zijn naam en een maand geleden won hij voor de veertiende keer Roland Garros. Hij kan in 2022 voor het eerst in zijn loopbaan alle grandslamtoernooien in hetzelfde jaar winnen.

Zondag verloor Tim van Rijthoven ook in de vierde ronde. Hij moest in vier sets zijn meerdere erkennen in Novak Djokovic, de regerend kampioen. Voor het eerst in 20 jaar stonden er weer twee Nederlandse mannen in de vierde ronde van een grand slam.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.