Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen blikt terug op crash Silverstone: geen nare gevoelens meer

Verstappen blikt terug op crash Silverstone: geen nare gevoelens meer

Sport

30 juni 2022, 17:26

Max Verstappen voelt geen wrok meer over de crash vorig jaar met Lewis Hamilton in de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Dat zegt de wereldkampioen van de Formule 1 in het magazine GP Racing in aanloop naar de race dit weekeinde op het circuit van Silverstone.

"Natuurlijk was de crash niet leuk, maar ik heb er geen nare gevoelens meer over. Ik kan dit soort dingen uiteindelijk heel makkelijk opzij zetten", aldus de coureur van Red Bull. Hamilton ramde Verstappen vorig jaar in de eerste ronde van de baan, waarna de Nederlander met hoge snelheid in de vangrails knalde en uitviel.

Verstappen moest uit voorzorg naar het ziekenhuis worden gebracht. Hamilton kreeg een tijdstraf van 10 seconden, maar wist de race wel te winnen en liep in de WK-stand flink in op Verstappen, die toen de leiding had in het kampioenschap.

Grote impact

De crash leidde tot spanningen en verwijten over en weer tussen beide coureurs en hun teams Red Bull en Mercedes. De rest van het seizoen zou de relatie grimmig blijven.

"Voor mij persoonlijk had die crash een pittige impact, maar we gaan er dit weekeinde weer tegenaan. Ik maak me ook geen zorgen over de ontvangst door de Britse fans. Zij houden toch vooral van de autosport en ik vind het circuit prachtig. Ik kom er graag. Bovendien, als ik mijn helm opzet, hoor ik niks meer."

Verstappen won dit seizoen vijf van de laatste zes races en heeft de leiding in de titelstrijd stevig in handen. De Britse GP begint vrijdag met de vrije trainingen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.