Terug

Volg Hart van Nederland

Topdrukte bij indoor-skihallen, mede door slechte sneeuw wintersportgebieden

Sport

5 jan 2023, 13:14

Het is momenteel drukker dan ooit op de skilocaties van SnowWorld. Volgens commercieel directeur Remko Klein heeft dat mede te maken met de slechte sneeuw in de skigebieden, waar het op veel plaatsen warm is voor deze tijd van het jaar. "Mensen willen zich daarom beter voorbereiden dan normaal."

Dat is ook terecht, vindt Klein. "Het komt meer dan ooit aan op techniek. Het is namelijk drukker op de pistes omdat er minder open zijn en de kwaliteit van de sneeuw is matig. Je moet dus rekening houden met elkaar, maar ook met zwaardere omstandigheden. Een goede techniek is dan erg belangrijk."

SnowWorld, dat locaties heeft in onder meer Zoetermeer, Rucphen, Velsen-Zuid en Terneuzen, had er rekening mee gehouden dat het na twee coronajaren druk zou worden dit seizoen. "Maar we hadden niet verwacht dat het zo druk zou worden", zegt Klein.

'Skischool draait overuren'

Naast mensen die zelf komen skiën of snowboarden om het gevoel weer even in de benen te krijgen, boeken veel meer mensen dan andere jaren lastminute nog skilessen ter voorbereiding op de wintersport. "De skischool draait overuren", aldus de directeur. Met zo'n vijfhonderd skileraren kunnen de meeste wintersporters wel terecht, maar op sommige momenten is het vol. Opvallend is ook dat er veel vragen binnenkomen over onderhoud en er wordt meer materiaal verhuurd. Klein zegt dat dat komt doordat wintersporters vanwege de slechte sneeuw liever hun oude ski's thuislaten en met nieuwe spullen op pad gaan.

Skiën ter voorbereiding

Bij kunstskibaan Outdoor Valley Wintersport in Berschenhoek (bij Rotterdam) is het even druk als voorgaande jaren. Wel ziet Tim Ramsteijn, manager van de skischool, een verschil in de reden van het bezoek. Tijdens de coronajaren wisten mensen de skibaan vooral te vinden om hun techniek te onderhouden en het skiën niet te verleren. "Nu merk je dat wintersporters vooral weer komen ter voorbereiding op hun vakantie."

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.