Terug

Volg Hart van Nederland

Superieure zege van wereldkampioen Bagnaia in TT van Assen

Superieure zege van wereldkampioen Bagnaia in TT van Assen

Sport

25 juni 2023, 15:38

Een superieure Francesco Bagnaia heeft de 92ste TT van Assen op zijn naam geschreven. De regerend wereldkampioen uit Italië nam na drie ronden de koppositie in de race van de MotoGP en gaf die in de resterende 23 ronden niet meer uit handen.

Bagnaia won vorig jaar ook de TT. De coureur uit het fabrieksteam van Ducati verstevigde met zijn vierde zege van dit seizoen ook zijn leidende positie in het kampioenschap.

Motorsportfans trotseren deze zondag de bloedhitte voor hun hoogtepunt van het jaar: de TT (Tourist Trophy) in Assen. In alle vroegte was het al topdrukte bij het benzinestation vlakbij Assen, waar zowel de motoren als de rijders éven bij kunnen tanken.

Motorfanaten maken zich klaar voor bloedhete TT in Assen
1:45
Motorfanaten maken zich klaar voor bloedhete TT in Assen

"Assen is fantastisch, wat een heerlijke baan en wat een geweldige toeschouwers", zei de winnaar kort na de race. "Het was niet gemakkelijk, want die mannen achter mij pushten ook hard. Ik ben echt tot het gaatje gegaan."

Marco Bezzecchi gold eigenlijk als de grote favoriet voor de winst, maar die Italiaan kende een matige start vanaf poleposition. Hij viel door een touché met een andere rijder terug naar de derde plaats achter Bagnaia en de Zuid-Afrikaan Brad Binder, die de beste start had en de eerste ronden aan de leiding reed.

Tegen het einde van de race nam Bezzecchi de tweede plaats over van Binder en zocht hij de aansluiting met Bagnaia, maar dat was tevergeefs. De leider in de race hield stand tot aan de meet. Wielrenster Annemiek van Vleuten vlagde de winnaar af.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.