Terug

Volg Hart van Nederland

Schaatser Kjeld Nuis verkozen tot 'Sportman van het Jaar'

Schaatser Kjeld Nuis verkozen tot 'Sportman van het Jaar'

Sport

19 dec 2018, 23:08

Kjeld Nuis is woensdag gekozen tot Sportman van het Jaar. De schaatser van Team Jumbo won begin dit jaar bij de Olympische Spelen in Zuid-Korea goud op zowel de 1000 als 1500 meter. Turner Epke Zonderland en motorcrosser Jeffrey Herlings waren de andere genomineerden. Nuis, die een jaar eerder de wereldtitel op de 1000 en 1500 meter behaalde, kreeg in de AFAS Live in Amsterdam de Jaap Eden Trofee uit handen van televisiemaker Jan Versteegh. De aanwezige sporters bepaalden de helft van de keuze. Voor de andere 50 procent was een vakjury onder leiding van oud-volleyballer Bas van de Goor verantwoordelijk. Lees ook: Shorttrackster Suzanne Schulting beste Nederlandse sportvrouw van 2018 Vorig jaar ging de prijs voor beste sportman naar wielrenner Tom Dumoulin. Mark Tuitert was in 2010 de laatste langebaanschaatser die de prijs bij de mannen won. Sven Kramer ging hem in 2007 voor. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.