Terug

Volg Hart van Nederland

PSV wint tiende KNVB-beker na zinderende finale tegen Ajax

PSV wint tiende KNVB-beker na zinderende finale tegen Ajax

Sport

17 apr 2022, 20:07

PSV heeft voor de tiende keer de KNVB-beker gewonnen. De club uit Eindhoven versloeg Ajax tijdens een enerverende bekerfinale in een uitverkochte Kuip met 2-1, met dank aan twee treffers in de eerste 5 minuten van de tweede helft.

Ryan Gravenberch schoot Ajax in de 23e minuut op voorsprong. Noussair Mazraoui trof vlak voor rust ook doel, maar de videoscheidsrechter zag dat Dusan Tadic buitenspel stond.

Stekelenburg verrast

Maarten Stekelenburg verdedigde het doel van Ajax. Hij kreeg voor rust weinig te doen, maar werd in de openingsfase van de tweede helft tweemaal gepasseerd. Eerst kopte Érick Gutiérrez raak. Vervolgens liet Stekelenburg zich verrassen door een afstandsschot van Cody Gapko (2-1).

Klaassen leek vlak na de 2-1 voor de gelijkmaker te zorgen, maar de videoscheidsrechter greep opnieuw in, dit keer omdat Brian Brobbey buitenspel stond.

Huldiging in Eindhoven

PSV gaat de winst van de KNVB-beker zondagavond direct vieren met de aanhang in het eigen stadion. Het Philips-stadion is vanaf 22.30 uur geopend voor supporters. De spelers komen vanuit Rotterdam met de 'dennenappel' naar Eindhoven voor een huldiging.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.