Terug

Volg Hart van Nederland

'Stalkende Overmars stuurde dickpics naar medewerkster Ajax'

'Stalkende Overmars stuurde dickpics naar medewerkster Ajax'

Sport

7 feb 2022, 17:26

Marc Overmars zou dickpics hebben verstuurd en ‘stalkingachtig’ gedrag hebben vertoond richting een vrouwelijke medewerker van Ajax. Dit zeggen ingewijden tegen Het Parool.

De Amsterdamse club kondigde zondagavond laat het vertrek met onmiddellijke ingang aan van de directeur voetbalzaken. Hij heeft gedurende langere periode grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s gestuurd. Algemeen directeur Edwin van der Sar liet in een verklaring weten dat Ajax de komende tijd nóg meer aandacht gaat besteden aan een veilig werkklimaat.

Na de onthullingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma The Voice of Holland zou Van der Sar op 25 januari een e-mail hebben rondgestuurd aan het personeel van Ajax. Daarop zou het grensoverschrijdend gedrag van Overmars aan de oppervlakte zijn gekomen. In de mail attendeerde hij de werknemers op de twee 'vertrouwenscontactpersonen’ waar ze terechtkunnen met klachten over veiligheid op de werkvloer.

Foto: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.