Terug

Volg Hart van Nederland

Oud-volleybalinternational Myrthe Schoot is ernstig ziek: 'Zwaarste wedstrijd uit m'n leven'

Oud-volleybalinternational Myrthe Schoot is ernstig ziek: 'Zwaarste wedstrijd uit m'n leven'

Sport

3 nov 2023, 17:19

Voormalig volleybalster Myrthe Schoot (35) maakte vrijdag op haar Instagram bekend dat ze ernstig ziek is. Ze heeft namelijk kanker. Om wat voor vorm het gaat, is niet bekend.

"Ik had nooit verwacht dat dit mij zou kunnen gebeuren, maar op 11 oktober om 17.18 uur ontving ik een telefoontje dat mijn wereld even stil zette: 'het is niet goed, je hebt kanker.'", luidt een deel van de omschrijving bij de haar foto.

"De afgelopen weken volgden er veel onderzoeken, waarin de ernst van de situatie steeds meer duidelijk is geworden", vervolgt de rest van de post. "Ik sta nu aan de start van de belangrijkste en zwaarste wedstrijd uit mijn leven."

In 2020 kregen Schoot en haar teamgenoten een andere tegenslag te verwerken. Na jarenlange voorbereiding konden zij uiteindelijk niet deelnemen aan de Olympische Spelen:

Volleybalsters missen deelname aan Olympische Spelen
1:45
Volleybalsters missen deelname aan Olympische Spelen

Steun uit sportwereld

Grote namen uit de sportwereld hebben in de reacties onder de post gereageerd met steunbetuigingen. Zo wenst het Olympische Team NL haar veel sterkte. Ook Dafne Schippers, wereldkampioene atletiek op de 100 en 200 meter, heeft haar medeleven uitgesproken.

Myrthe Schoot nam in juli 2023 afscheid van het Nederlandse volleybalteam. Ze heeft met het team een kleine 400 interlands kunnen spelen sinds haar aantreden in 2010. Hoogtepunten in haar carrière waren het WK in 2018 en de Olympische Spelen van 2016. Op beide toernooien behaalde het team de vierde plaats.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.