Terug

Volg Hart van Nederland

'Tietenman' Ab blij met WK-loting Oranje, maar hij gaat écht niet naar Qatar

'Tietenman' Ab blij met WK-loting Oranje, maar hij gaat écht niet naar Qatar

Sport

1 apr 2022, 22:56

Het Nederlands elftal treft Senegal, Ecuador en thuisland Qatar in de poulefase van het WK voetbal. Oranje is eindelijk weer van de partij en superfan Ab van 't Hof is door het dolle heen, want hij leeft voor het team. Toch is er hij na acht jaar wachten niet bij in Qatar.

Ab staat bekend als de 'Tietenman', naar een van zijn opvallende kostuums. Maar door de zorgen over de mensenrechten in gastland Qatar houdt hij zijn oranjepak deze keer in de kast. Hij en zijn voetbalvrienden reizen komende winter daarom niet af naar de steenrijke oliestaat in het Midden-Oosten, vertelt Ab aan Hart van Nederland.

'Ik word opgesloten met tietenpak'

"Het toernooi is verkocht, aan slechte miljoenen, daar hou ik niet van", legt hij de boycot uit. "Er zijn 6.500 mensen doodgegaan om die stadions te maken", wijst de supporter op de omstreden arbeidsomstandigheden daar. "Ook zijn vrouwen er niet welkom, of ze mogen niks. En als ik met mijn tietenpak kom, word ik ook opgesloten."

Het laatste wereldkampioenschap dat Ab miste was in 1978, in het Argentinië van dictator Jorge Videla. "Dat was toen een schurkenstaat", weet hij nog. Sindsdien is de fanaat bij elke WK-wedstrijd van Oranje geweest, maar voor deze editie maakt hij dus een uitzondering. "Ook nu wil ik gewoon niet, ik ga gewoon niet met deze situatie."

Oranje eindelijk wereldkampioen?

Hoewel hij er zelf niet bij zal zijn om 'onze jongens' aan te moedigen, denkt Ab dat het Nederlands elftal een goede kans maakt met deze lotin. "We worden nummer 1 in de poule. Dat gaat zeker lukken." De 'Tietenman' doet er zelfs nog een schepje bovenop. "We hebben de beste trainers, en we hebben heel goede voetballers, dus we worden wereldkampioen!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.