Terug

Volg Hart van Nederland

Op Mont Ventoux ruim 1,6 miljoen bijeen gesport voor strijd tegen ALS

Sport

8 juni 2023, 21:34

Ongeveer 750 deelnemers zijn donderdag de Franse berg Mont Ventoux op gefietst, gewandeld of gerend om geld in te zamelen voor de strijd tegen de spierziekte ALS. De Stichting ALS Nederland meldde donderdag dat de voorlopige opbrengst van de elfde editie van de Tour du ALS ruim 1,6 miljoen euro bedraagt.

De organisatie verwacht dat de teller nog verder zal oplopen omdat er tot eind deze maand gedoneerd kan worden.

Onder de deelnemers waren twaalf ALS-patiënten en de ALS-ambassadeurs Thomas Acda en René en Natasja Froger. Dit jaar ging zanger Thomas Acda voor de vierde keer mee omhoog.

Slopende ziekte

ALS is een van de ernstigste aandoeningen van het zenuwstelsel. Op dit moment overleeft geen enkele patiënt de ziekte. Driekwart van de opbrengst van de tour is voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de ziekte. Een kwart is bestemd voor het verbeteren van de zorg en kwaliteit van leven van ALS-patiënten.

Iemand die weet hoe snel de ziekte kan verlopen is Monique van der Hoff. Nog geen jaar geleden kreeg ze te horen dat ze de dodelijke zenuw- en spierziekte ALS heeft. Ze gaat hard achteruit.

Monique is blij dat ze mee kan doen aan de Tour du ALS. Volgend jaar lukt het haar misschien niet meer, vertelt ze aan Hart van Nederland:

Monique heeft ALS en fietst een berg op
2:33
Monique heeft ALS en fietst een berg op

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.