Terug

Volg Hart van Nederland

NOS niet verder met wielercommentator Danny Nelissen

NOS niet verder met wielercommentator Danny Nelissen

Sport

17 apr 2023, 14:40

Danny Nelissen zal niet langer als commentator aanschuiven in de wielerprogramma's van NOS Sport. Zowel Nelissen zelf als de NOS bevestigt dat maandag na eerdere berichtgeving van verschillende media.

Inhoudelijk wilden beide partijen niet ingaan op het beëindigen van de samenwerking. Nelissen wil alleen kwijt dat hij "te zijner tijd" zijn kant van het verhaal zal doen. Wanneer en hoe hij dat gaat doen, kon hij nog niet zeggen.

Grensoverschrijdende collega

De naam van Nelissen werd begin maart in verband gebracht met een column van journalist Marijn de Vries in NRC. In die column beschrijft de 44-jarige De Vries, zonder een naam te noemen, hoe zij in het verleden te maken kreeg met grensoverschrijdend gedrag door een collega bij NOS Sport.

De belangrijkste televisiefragmenten van de dag komen voorbij in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK:

Na meldingen daarover werd volgens haar niets gedaan door de hoofdredactie van NOS Sport. In plaats daarvan was zij zelf niet meer welkom bij het programma rond de Tour de France, maar degene die zij beschuldigde wel. Volgens onder meer het Noordhollands Dagblad zou het over Nelissen gaan. Nelissen heeft daar nog niet op willen reageren. De NOS wilde er vanwege privacyredenen ook niets over zeggen.

Vorige maand deelde presentator Jack van Gelder in de SBS6-talkshow HLF8 mee dat er minimaal twee gevallen van grensoverschrijdend gedrag tegen hem zijn gedaan:

Jack van Gelder bekent twee #MeToo-incidenten: 'Kom bij me in bad zitten'
2:52
Jack van Gelder bekent twee #MeToo-incidenten: 'Kom bij me in bad zitten'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.