Terug

Volg Hart van Nederland

Louis van Gaal heeft prostaatkanker: 'Tijdens trainingskampen 's avonds behandeld in het ziekenhuis'

Louis van Gaal heeft prostaatkanker: 'Tijdens trainingskampen 's avonds behandeld in het ziekenhuis'

Sport

3 apr 2022, 23:08

Bondscoach Louis van Gaal lijdt al geruime tijd aan prostaatkanker, zo heeft hij zondagavond in het televisieprogramma Humberto bekendgemaakt. De 70-jarige Van Gaal heeft zijn spelers nog niet op de hoogte gebracht van zijn ziekte. Dat deed hij niet omdat hij de prestaties naar eigen zeggen niet wilde beïnvloeden.

"Die weten het niet. Zij zien een blos op mijn wangen en denken: wat een gezonde kerel is dat. Dat is natuurlijk niet zo", zei Van Gaal in het programma van Humberto Tan. Van Gaal was daar te gast om zijn film LOUIS te promoten.

Volgens Van Gaal gaat het om een agressieve vorm van prostaatkanker. Hij is al 25 keer bestraald. "Kijk, aan prostaatkanker ga je niet dood. Het zijn meestal de achterliggende ziektes waaraan je overlijdt."

Coronavirus

Tijdens de afgelopen interlandperiode had Van Gaal het coronavirus. Oranje won met 4-2 van Denemarken en speelde met 1-1 gelijk tegen Duitsland.

Van Gaal gaat eind dit jaar ondanks zijn ziekte met Oranje naar het WK voetbal in Qatar. Hij is bezig aan zijn derde termijn als bondscoach. Daarnaast werkte hij bij grote clubs als FC Barcelona, Bayern München en Manchester United.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.