Terug

Volg Hart van Nederland

Van Gaal positief over ernstige ziekte: 'Ik heb alles achter de rug'

Van Gaal positief over ernstige ziekte: 'Ik heb alles achter de rug'

Sport

11 apr 2022, 21:49

Het gaat goed met Louis van Gaal, die een week geleden bekendmaakte prostaatkanker te hebben. Dat zei de bondscoach van het Nederlands eftal maandag op de première van LOUIS, de film over zijn leven.

"Ik heb alles al achter de rug. Ik heb 25 bestralingen gehad", aldus Van Gaal. "Toen moest ik vijf of zes maanden wachten om te kijken of het z'n werking had gedaan. Dat heeft het gedaan." Vervolgens is in februari zijn prostaat "gepeld", zoals hij het noemt. "Sindsdien is het gewoon weer een kwestie van alles 'optrainen'. Dat duurt even."

'Overweldigd' door alle steun

De 70-jarige bondscoach is niet bang voor een terugval. "Het gaat erom hoe je je in je brein voelt. Ik ben een positivo. Ik ga er gewoon mee om en niemand merkt het aan mij. Dit is een onderdeel van het leven." De trainer vertelde eerder in talkshow Humberto dat hij zijn ernstige ziekte niet had gemeld aan de spelers van Oranje.

Van Gaal werd na het nieuws dat hij prostaatkanker heeft overladen met steunbetuigingen. Op de rode loper van het Amsterdamse filmtheater Tuschinski benadrukte hij dat die "overweldigend" waren en dat hem dat een "fantastisch gevoel" geeft. "Ik kreeg soms tranen in mijn ogen."

Film over Louis van Gaal

De ziekte van Van Gaal komt ook naar voren in de film over zijn leven. "Ik heb in mijn leven al heel veel de dood meegemaakt. Waarom zou ik deze ziekte niet laten zien?", zei hij daarover op de première van LOUIS. "We hebben in de film ook gesproken over de dood van Fernanda, mijn eerste vrouw."

Dat gedeelte vond de trainer naar eigen zeggen het meest emotionele moment. "We spraken over hoe we daarmee om moesten gaan en uiteindelijk hebben gedaan. Mijn dochters hebben er wat over gezegd. Ik vind dat dit er ook bij hoort dan. Dat is eigenlijk het totale-mensprincipe, wat ik normaal gesproken op mijn spelers toepas en nu op mijzelf."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.