Terug

Volg Hart van Nederland

Kastelijn wint na solo in langste etappe Tour de France Femmes

Kastelijn wint na solo in langste etappe Tour de France Femmes

Sport

26 juli 2023, 17:29

Yara Kastelijn heeft Nederland de tweede etappezege bezorgd in de Tour de France Femmes. De 26-jarige renster van Fenix-Deceuninck won de vierde etappe, van Cahors naar Rodez, met 177 kilometer de langste van de ronde.

Ze demarreerde op 19 kilometer voor de finish op de voorlaatste klim uit de kopgroep en hield in haar eentje stand tot aan de finish. Het is haar eerste profzege op de weg.

Kastelijn reed lang virtueel in het geel, maar haar voorsprong aan de meet was net niet groot genoeg om de leiderstrui over te nemen van de Belgische Lotte Kopecky.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.