Terug

Volg Hart van Nederland

Jan Janssen wordt geëerd in geboorteplaats: 'Na een straatnaam nu ook mijn eigen standbeeld'

Sport

27 jan 2020, 22:55

De eerste Nederlander die de Tour de France won, heeft eindelijk een standbeeld in Nederland gekregen. Maandag onthulde Jan Janssen (79) zelf het beeld in zijn geboorteplaats Nootdorp. Er werd al jaren over gesproken in het Zuid-Hollandse dorp: er moet een standbeeld komen voor de bekende Nootdorper Jan Janssen. Hij won bijna 52 jaar geleden, in 1968, de Ronde van Frankrijk. Drie bewonderaars van de oud-wielrenner waren het daarmee eens en betaalden samen het beeld.

Onthulling

Maandag was het grote moment eindelijk daar. Voor de onthulling waren niet de minste gasten uitgenodigd. Joop Zoetemelk, de enige andere Nederlandse Tourwinnaar, was zelfs uit Frankrijk overgekomen. Ook Janssens oude ploeggenoten en ploegleider uit 1968 waren aanwezig. Onder toeziend oog van burgemeester Francisca Ravestein van Pijnacker-Nootdorp mocht Janssen zijn bronzen evenknie aan het publiek presenteren. Het werk van beeldhouwer Wil van der Laan schittert vanaf nu naast de kerk in de Dorpsstraat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.