Terug

Volg Hart van Nederland

Hoogland snelt in Mexico naar wereldrecord kilometer tijdrit

Hoogland snelt in Mexico naar wereldrecord kilometer tijdrit

Sport

31 okt 2023, 21:28

Baanwielrenner Jeffrey Hoogland is er in geslaagd het wereldrecord op de kilometer tijdrit scherper te stellen. Op de hoog gelegen wielerpiste van het Mexicaanse Aguascalientes kwam de 30-jarige Nijverdaller na vier rondes tot een tijd van 55,433 seconden.

Het oude record (56,303) stond op naam van de Fransman François Pervis en werd in 2013 op dezelfde baan gereden.

Hoogland was al vier keer wereldkampioen op het niet-olympische onderdeel en zag in de recordpoging een mooie uitdaging en een aanvulling op zijn voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs. Daar verdedigt hij met Harrie Lavreysen en Roy van den Berg de titel op de teamsprint.

Hoogland was met 57,813 al in het bezit van het wereldrecord op laaglandbanen. Die tijd reed hij in februari tijdens de EK in het Zwitserse Grenchen. Op hoogte is de luchtweerstand lager wat de kans biedt op nog betere tijden.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.