Terug

Volg Hart van Nederland

Goud voor roeisters Clevering en Meester, wereldkampioen in tweezonder

Goud voor roeisters Clevering en Meester, wereldkampioen in tweezonder

Sport

9 sep 2023, 13:55

Roeisters Ymkje Clevering en Veronique Meester zijn op de WK in Belgrado wereldkampioen geworden in de tweezonder. Het Nederlandse duo, dat tot een tijd van 7.20,52 kwam, liet Australië (7.22,90) en Roemenië (7.24,33) achter zich.

Clevering en Meester, beiden 28 jaar oud, werden in mei nog tweede tijdens de EK in het Sloveense Bled. Ze moesten toen Roemenië nog voor zich dulden.

Het goud van Clevering en Meester is de eerste medaille voor de Nederlandse roeiploeg in Belgrado. De roeiers hebben zich voor negen finales geplaatst in de olympische klasses.

De WK roeien duren tot en met zondag.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.