Terug

Volg Hart van Nederland

Gian van Veen (21) zorgt voor sensatie op EK darts en verslaat Van Gerwen

Gian van Veen (21) zorgt voor sensatie op EK darts en verslaat Van Gerwen

Sport

29 okt 2023, 17:00

De 21-jarige Gian van Veen heeft voor een grote stunt gezorgd op het EK darts door drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen uit te schakelen. De debutant pakte aan het begin van de kwartfinale gelijk de leg van zijn landgenoot af en hield dat hoge niveau vast: 10-6. In de halve finale speelt Gian later op zondag tegen de Engelsman James Wade.

Gian brak Van Gerwen ook in de vijfde leg. Van Gerwen was slordig met zijn pijlen op de dubbel, Gian bleef op de belangrijke momenten koel. Zijn vijfde matchdart was raak.

Niet alleen Gian heeft een wereldkampioen verslagen. Ook Danny:

Danny (19) uit Holten verslaat wereldkampioen darten: 'Dit hadden we echt niet verwacht'
1:55
Danny (19) uit Holten verslaat wereldkampioen darten: 'Dit hadden we echt niet verwacht'

De 34-jarige Van Gerwen steekt niet in een geweldige vorm. Vrijdag overleefde de nummer 2 van de wereld twee matchdarts tegen de Let Madars Razma.

Gian, de nummer 68 op de 'order of merit', wordt beschouwd als een van de aanstormende Nederlandse darters. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen op de tour.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.