Terug

Volg Hart van Nederland

Feyenoord op weg naar eerste Europese prijs in 20 jaar? 'Het begint te kriebelen'

Feyenoord op weg naar eerste Europese prijs in 20 jaar? 'Het begint te kriebelen'

Sport

15 apr 2022, 14:26

Na de 3-1 overwinning op Slavia Praag staat Feyenoord in de halve finale van de Conference League. Het brengt de herinneringen terug van twintig jaar geleden, toen de Rotterdamse club de UEFA Cup won.

Het was ook meteen de laatste keer dat een Nederlandse club een Europese prijs won. Als Feyenoord Marseille uitschakelt staat alleen de finale een herhaling van 2002 nog in de weg.

Frans Lems is Feyenoorder van het eerste uur en dacht er direct aan. "2002 schoot meteen door mijn hoofd, er is gewoon weer een kans om te winnen", zegt hij. "Het is een geweldige ploeg, maar dat waren Inter Milaan en PSV ook toentertijd. Daar wonnen ze ook van. Het kan dus zeker."

Begint te kriebelen

Lems wil nog niet te hard van stapel lopen. "Ja we gaan wel te hard, niet alles tegelijk. Eerst maar hier zien te winnen van die gasten", relativeert hij. "Maar natuurlijk begint het te kriebelen, je ziet alles al voor je. Dan gaan we een geweldige zomer in."

De winst kon toen niet groots gevierd worden vanwege de moord op Pim Fortuyn. "Dat moeten we nu goed maken, die kans is er. Eerst nog even Marseille opzij zetten", fantaseert de trouwe supporter. "Alle jongens moeten in topvorm zijn, maar dan gaan we ervoor!"

Finale 25 mei

In de halve finale neemt Feyenoord het op tegen het Franse Olympique Marseille. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op 28 april, de return is een week later op 5 mei. Bij winst spelen de Rotterdammers de finale op 25 mei in Tirana (Albanie) tegen de winnaar van Leicester City - AS Roma. Leicester wist eerder deze week PSV uit het toernooi te spelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.