Terug

Volg Hart van Nederland

Feestje in Twente: Heracles gehuldigd in centrum van Almelo

Sport

21 mei 2023, 21:02

Voetbalclub Heracles Almelo, de kersverse kampioen in de Eerste Divisie, wordt zondagmiddag gehuldigd. Dat gebeurt in het centrum van de Twentse stad. De gemeente zegt dat het "een veilig en vooral onvergetelijk feest moet worden" en benadrukt daarom: "Dat kan alleen als iedereen zich respectvol naar elkaar gedraagt."

De spelers en staf zouden om 15.00 uur bij het stadion van Heracles beginnen aan een rondrit door de stad, maar dat onderdeel is geschrapt vanwege een dodelijk ongeluk met een kampioenskar in Yerseke waarbij zaterdagmiddag een 5-jarig meisje omkwam.

De selectie rijdt nu met de spelersbus vanaf het stadion rechtstreeks naar de binnenstad. Daar komen ze rond 16.30 uur aan bij een podium op het Marktplein in de binnenstad.

Volgend jaar Eredivisie

De Almeloërs pakten vrijdag de titel met een overwinning op Jong Ajax. Heracles eindigde in punten gelijk met PEC Zwolle, maar werd kampioen door een beter doelsaldo. De beide Overijsselse clubs spelen volgend seizoen in de Eredivisie.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.