Terug

Volg Hart van Nederland

FC Volendam verbreekt record áls ze vandaag weten te promoveren

FC Volendam verbreekt record áls ze vandaag weten te promoveren

Sport

22 apr 2022, 16:26

FC Volendam kan vrijdagavond bij winst op FC Den Bosch doorstoten naar de Eredivisie. De club promoveert dan voor de tiende keer en dat betekent een record: nog nooit promoveerde een andere club in Nederland vaker naar de Eredivisie.

Het is erop of eronder voor FC Volendam vrijdagavond. En dus zijn veel fans gespannen. "We gaan met maar liefst vijfhonderd supporters naar Den Bosch om de club te steunen. Je weet het natuurlijk nooit, maar promotie zit er zeker in vanavond", legt voorzitter van de supportersvereniging Henk Keijzer uit.

De tiende promotie naar de Eredivisie zou een Nederlands record betekenen. FC Volendam staat nu nog op gelijke hoogte met De Graafschap, maar de club uit Doetinchem is op dit moment nog onzeker van het bereiken van het hogere niveau.

Op een boerenkar

Cor Tol is archivaris en oud-perschef van FC Volendam en kan zich de eerste promotie in 1959 nog herinneren. "De spelers zaten op een boerenkar achter een trekker en reden onder luid gejuich over de dijk. Hopelijken krijgen we dit jaar weer zo'n feest."

Het wordt nagelbijten vanavond, vooral omdat FC Volendam de Eredivisie de afgelopen tien jaar vaker in het vizier had. "In 2013 en 2015 waren we heel dichtbij. Zo kwamen we in 2013 één punt te kort en konden we uitgerekend in 2015 niet van De Graafschap winnen. Ik ben er dan ook niet helemaal gerust op. Pas als de wedstrijd is afgelopen en we hebben gewonnen, ga ik het vieren", zucht Tol.

Officiële huldiging later, nu al feest

De officiële huldiging wordt bij promotie gehouden op 8 mei, toch is het vanavond al feest. "Als ze winnen, zal het hier bomvol zijn. De supporters zijn wel pas rond 23:30 uur terug uit Den Bosch, maar dan gaat het dak eraf", legt Cornel Tol, eigenaar van Café de Buren uit.

Niet alleen in de cafés is er een feeststemming bij promotie, ook bij het stadion is het feest. "De spelers worden verwacht bij het stadion van FC Volendam en de fans wachten ze natuurlijk op. Het is een soort voorproefje op de echte huldiging op 8 mei", legt Cor Tol uit.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.