Terug

Volg Hart van Nederland

Emotionele Badr Hari zegt vlak voor begin gevecht af vanwege beving Marokko

Sport

9 sep 2023, 23:33

Badr Hari heeft zijn gevecht tegen James McSweeney op het laatste moment afgezegd. Vlak voor het gevecht zou beginnen verscheen de kickbokser in de ring om te vertellen dat hij niet zou vechten uit solidariteit met de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Hari zou voor het eerst in een jaar weer vechten.

Hari was emotioneel toen hij vertelde dat hij het gevecht niet door wilde laten gaan. "Mensen vechten om lijken te zoeken in Marokko, ik ga niet vechten om te entertainen", was de boodschap van de 38-jarige Hari in de Franse hoofdstad.

Het evenement begon met een minuut stilte. Bij de wedstrijden in Parijs waren veel Marokkanen aanwezig. Er waren in totaal 4000 kaarten verkocht. Hari zou in Parijs zijn rentree maken in de ring nadat hij vorig jaar zijn afscheid had aangekondigd.

"We gaan vanavond zeker stilstaan bij dit verschrikkelijke nieuws", zei de woordvoerster van de Glory eerder op zaterdag. Volgens de woordvoerster is iedereen met zijn gedachten bij de slachtoffers. "Normaal is iedereen nu gefocust op de wedstrijden en zijn ze volop in de voorbereiding. Maar er is veel spanning en verdriet."

Bron: Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.