Terug

Volg Hart van Nederland

Dominante Max Verstappen wint in Imola en loopt in op Leclerc

Dominante Max Verstappen wint in Imola en loopt in op Leclerc

Sport

24 apr 2022, 16:41

Max Verstappen heeft evenals vorig jaar de Grote Prijs van Emilia-Romagna op zijn naam geschreven. De wereldkampioen in de Formule 1 was op het circuit van Imola dominant; hij leidde van start tot finish in zijn Red Bull.

Verstappen was wel veel dank verschuldigd aan zijn teamgenoot Sergio Pérez, die vrijwel de hele race op de tweede plaats lag en grote rivaal Charles Leclerc van Ferrari vakkundig ophield. De Nederlander won zaterdag ook al de sprintrace en noteerde zondag de snelste raceronde, zodat hij het maximale aantal punten scoorde.

Voorsprong Leclerc

Verstappen liep met zijn 22e grandprixzege flink wat punten in op leider Leclerc in het kampioenschap. De Monegask maakte tegen het einde van de race een slippertje en moest een extra pitstop maken om zijn Ferrari van een nieuwe 'neus' te voorzien. Hij finishte als zesde. Leclerc heeft nog altijd een riante voorsprong in de WK-stand, maar maakte voor het eerst dit seizoen mee dat Verstappen hem overklaste.

In de sprintrace had Verstappen nog een belabberde start, maar in de hoofdrace trok hij razendsnel op en dook als eerste de bocht in. De wereldkampioen nam teamgenoot Pérez mee in zijn kielzog. Leclerc kwam minder goed weg en viel terug van de tweede naar de vierde plaats, want ook Lando Norris ging de WK-leider van Ferrari nog voorbij in zijn McLaren. Daarachter kwamen Daniel Ricciardo (McLaren) en Carlos Sainz (Ferrari) met elkaar in aanraking. Voor Sainz, die al vaker pech kende dit seizoen, betekende dat meteen het einde van de race.

Na vijf ronden achter de safetycar volgde de herstart en Verstappen behield vrij eenvoudig de leiding. Met Pérez op de tweede plaats kon het team de ideale strategie uitvoeren. De Mexicaan moest na zijn pitstop weliswaar Leclerc even voorbij laten gaan, maar kon met warmere banden al snel weer de tweede plaats overnemen.

Droogweerbanden

Ondanks de voorspelling van regen waagden de coureurs allemaal een wissel naar de gladde droogweerbanden. Op de mediums bleef Verstappen in eerste positie en kon hij ronde na ronde zijn voorsprong uitbouwen, terwijl de door Red Bull tot 'minister van Defensie' benoemde Pérez niet toestond dat Leclerc hem kon inhalen. Tegen het einde van de race ging de Monegask zelfs in de fout en slipte van de baan. Het gevolg was dat Verstappen soeverein naar de zege kon rijden en Pérez al even comfortabel als tweede eindigde. Norris reed naar de derde plaats.

ANP

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.