Terug

Volg Hart van Nederland

Demi Vollering wint Tour de France Femmes, Annemiek van Vleuten naast podium

Demi Vollering wint Tour de France Femmes, Annemiek van Vleuten naast podium

Sport

30 juli 2023, 17:45

Demi Vollering heeft zondag de Tour de France Femmes gewonnen. De 26-jarige renster van SD Worx had zaterdag de achtdaagse rittenkoers in feite al naar zich toegetrokken, maar moest de afsluitende tijdrit in Pau nog wel heelhuids zien door te komen. Dat lukte. Vollering werd tweede achter haar Zwitserse ploeggenote Marlen Reusser.

Vollering was zaterdag veruit de beste in de koninginnenrit naar de Col du Tourmalet. Met een aanval 5 kilometer onder de top liet ze Annemiek van Vleuten achter en passeerde ze niet veel later de voorop rijdende Poolse Katarzyna Niewiadoma. Met de ritwinst, haar eerste ooit in de Tour, nam ze de leiderstrui over van haar Belgische ploeggenote Lotte Kopecky.

Van Vleuten verspeelde op de slotdag nog haar podiumplaats met een tegenvallende tijdrit.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.