Terug

Volg Hart van Nederland

Danny (19) uit Holten verslaat wereldkampioen darten: 'Dit hadden we echt niet verwacht'

Danny (19) uit Holten verslaat wereldkampioen darten: 'Dit hadden we echt niet verwacht'

Sport

5 apr 2022, 19:18

Danny Jansen (19) uit Holten is nog maar een paar maanden professioneel darter, maar heeft nu al een ongelooflijke overwinning op zijn naam staan. Hij zegevierde in de negende Players Championship en versloeg daarbij onder meer tweevoudig en regerend wereldkampioen Peter Wright en de Britse topper Dave Chisnall.

Zes jaar geleden begon Danny met darten nadat hij door een knieblessure moest stoppen met voetballen. Nu traint hij uren per dag. "Ik train heel veel, ik werk er hard voor. Dat is denk ik mijn geheim. En dat ik heel rustig blijf. Ik ben heel nuchter."

Michael van Gerwen kwam tijdens de Players Championship 9 niet verder dan de kwartfinales, waarin hij verloor van Danny Noppert. En voor Raymond van Barneveld zat het toernooi er in de vierde ronde op door een nederlaag tegen José de Sousa. Maar neo-prof Danny stootte meteen door naar de finale. "Ik heb een geweldig weekend gehad."

Vooral de zege op Wright zal hem bijblijven. "Ik keek mijn vader wel even aan. We hadden allebei zo'n blik, dat kun je niet uitleggen. Dat was zo mooi."

Alle pijlen op Danny

In zijn regio is Danny, plaatselijk ook wel bekend als 'Menum Power', in ieder geval al een levende legende. Hij gooide zijn eerste pijltjes in café Toornsmit in Markelo, won daar al vele prijzen, maar dit weekend volgden zijn dartmaten zijn worpen er op het grote scherm. "We zaten met vijftien man te vol ongeloof te kijken", zegt eigenaar Johan Smit. "We zijn zo trots. We wisten wel dat het goed zou gaan, maar we hadden echt niet verwacht dat het zó goed zou gaan."

Over twee weken is zijn eerste grote tv-optreden, op de Interwetten European Darts Grand Prix. "Dan moet ik door de hekken heen, alles erop en eraan." Hij heeft ook al nagedacht over zijn opkomstnummer: 'Welcome to the Jungle' van Guns N' Roses. En hij begint al te wennen aan zijn nieuwe, internationale bijnaam, vanwege zijn kenmerkende matje: "Iedereen noemt me daar 'The Mullet'."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.