Terug

Volg Hart van Nederland

Breakdancer India Sardjoe (17) pakt goud en mag naar Olympische Spelen

Breakdancer India Sardjoe (17) pakt goud en mag naar Olympische Spelen

Sport

27 juni 2023, 22:07

Breakdancer India Sardjoe uit Den Haag heeft bij de Europese Spelen in de Poolse stad Nowy Sacz goud veroverd. De 17-jarige 'b-girl', vorig jaar al Europees en wereldkampioene, was in de finale met 3-0 te sterk voor Ana Ponomarenko uit Oekraïne en is daarmee verzekerd van een startbewijs voor de sport op de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar.

Menno van Gorp verloor de finale bij de 'b-boys' van de Fransman Dany Dann, die daarmee ook een olympisch startbewijs veroverde. De jury gaf nipt de voorkeur aan het optreden van de Fransman: 2-1. De Nederlander Lee-Lou Demierre werd door de Fransman uitgeschakeld in de halve finales en verloor de strijd om het brons van de Oostenrijker Fouad Ambelj.

Breakdance staat in 2024 voor het eerst op het programma van de Olympische Spelen.

Vorig jaar werd de destijds pas 16-jarige India in New York de jongste winnaar ooit van het WK Breakdance.

Haagse India (16) na sensationele winst WK Breakdance: 'Kan het niet geloven'
2:11
Haagse India (16) na sensationele winst WK Breakdance: 'Kan het niet geloven'

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.