Terug

Volg Hart van Nederland

Bekerfinale Ajax-Vitesse definitief zonder publiek

Bekerfinale Ajax-Vitesse definitief zonder publiek

Sport

30 mrt 2021, 19:46

De finale van het toernooi om de KNVB-beker tussen Ajax en Vitesse wordt op zondag 18 april definitief zonder publiek in de Kuip gespeeld. Dat heeft de KNVB dinsdag besloten.

Na de laatste persconferentie van 23 maart was er iets van hoop in de voetbalwereld. Demissionair minister Hugo de Jonge zei toen namelijk dat hij de opties voor het spelen van de bekerfinale met publiek wilde openhouden. Inmiddels is de KNVB, in samenspraak met alle betrokken partijen, tot de conclusie gekomen dat er vanwege de verlengde coronamaatregelen geen mogelijkheid is om bij die wedstrijd toeschouwers te ontvangen.

De finale naar een latere datum verschuiven, was vanwege het drukke speelschema ook geen optie. Alle nationale en internationale competities moeten zijn afgewerkt voor 11 juni. Dan begint namelijk het Europees Kampioenschap.

Laatste speelrondes

De KNVB zegt in een reactie tegen Hart van Nederland dat ze ervan uitgaat de laatste speelrondes van de reguliere competitie, die in mei worden afgewerkt, wel weer met publiek te kunnen spelen. Het kabinet heeft de verwachting geschept dat toeschouwers die een negatieve sneltest kunnen tonen, welkom zullen zijn bij voetbalwedstrijden. "We hebben eerder met Fieldlab-experimenten en aan het begin van het seizoen laten zien dat er geen coronabesmettingen bij die wedstrijden voor zijn gekomen. Dat biedt mogelijkheden."

De komst van publiek bij voetbalwedstrijden is financieel gezien noodzakelijk voor het voortbestaan van veel voetbalclubs. "Dat hangt als een zwaard van Damocles boven het hoofd. Met publiek erbij sluiten we het seizoen in ieder geval een stuk positiever af", aldus de KNVB.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.