Terug

Volg Hart van Nederland

Aanvoerder Dusan Tadic vertrekt bij Ajax: 'Wij hadden hem graag behouden'

Aanvoerder Dusan Tadic vertrekt bij Ajax: 'Wij hadden hem graag behouden'

Sport

14 juli 2023, 22:00

Aanvoerder Dusan Tadic vertrekt per direct bij Ajax. De 34-jarige Serviër had nog een contract voor een jaar, maar op zijn verzoek is de arbeidsovereenkomst per direct ontbonden, meldt Ajax.

"Het besluit om de club te verlaten is een hele lastige geweest", aldus Tadic. "Ik denk echter dat dit het goede moment is, ik heb het gevoel dat het niet alleen voor mij, maar ook het beste voor de club is om een nieuwe start te maken. De tijd die ik bij Ajax heb gehad en de successen die ik heb mogen meemaken zijn onbeschrijfelijke gevoelens, die heb ik nooit eerder in mijn carrière ervaren", laat hij weten.

Terug als trainer

"Ik wil alle fans dan ook enorm bedanken voor de fantastische tijd die ik hier heb gehad. Wat mij betreft is dit overigens geen definitief afscheid, ik blijf voor altijd Ajacied en hoop in de nabije toekomst in Amsterdam terug te keren in een andere rol, als trainer."

Tadic verruilde Southampton in 2018 voor Ajax, dat even later ook Daley Blind van Manchester United overnam. De komst van het duo paste in het nieuwe beleid. Ajax liet het bestaande salarisplafond los en wilde met duurdere spelers de Europese top uitdagen. Dat lukte vrij snel. De recordkampioen reikte in 2019 tot de halve finales van de Champions League.

105 goals

Tadic speelde als aanvaller een hoofdrol in de successen. Hij scoorde 105 keer in 241 duels voor zijn ploeg en leverde ook nog eens 112 assists. De Serviër was de afgelopen vijf seizoenen met afstand de meest waardevolle speler van zijn ploeg. Hij leek vast van plan zijn loopbaan in Amsterdam af te sluiten en kon vervolgens in een andere functie bij Ajax aan de slag. Met Tadic als boegbeeld veroverde Ajax de landstitel in 2019, 2021 en 2022.

"Dusan heeft ons te kennen gegeven dat hij zijn lopende contract hier in Amsterdam wilde beëindigen", reageert Sven Mislintat, directeur voetbalzaken van Ajax. "Wij hadden hem graag voor de club behouden maar respecteren zijn wens en gunnen hem het allerbeste bij het vervolg van zijn carrière."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.