Terug

Volg Hart van Nederland

Amateurclub SV Dalfsen wil Messi verleiden tot transfer

Sport

1 juli 2021, 23:23

Afgelopen nacht om 00.00 uur liep het contract van Lionel Messi bij FC Barcelona af. De volgens velen beste speler van de wereld is nu officieel transfervrij en dus kan het speculeren over zijn toekomst beginnen.

Wordt het Manchester City, Bayern München of misschien Paris Saint Germain? Geen van allen, denken ze in Dalfsen. Bij de plaatselijke voetbalvereniging hebben ze goede hoop dat Messi bij hen neerstrijkt. Ze doen in ieder geval alles om hem over de streep te trekken...

Gezellige vereniging

Het is nogal een overgang, van een bomvol Camp Nou met honderdduizend uitzinnige fans, naar een tribune met plek voor 160 toeschouwers. Maar als het aan voorzitter Dirk Mosterman ligt, speelt Messi binnenkort toch echt in het rood-geel van SV Dalfsen. "Wie weet kunnen we hem verleiden tot een transfer", lacht Mosterman. "We zijn een gezellige vereniging. Ik weet zeker dat-ie het naar zijn zin gaat hebben bij ons."

Wel denkt Mosterman dat de komst van Messi een aantal praktische bezwaren met zich meebrengt. "De tribune zal moeten worden uitgebreid. Misschien zelfs wel met een tweede ring. En het kaartverkoophokje kan ook wel een opknapbeurt gebruiken, net als de prijzenkast."

Contractverlenging Barcelona

Naast SV Dalfsen zijn er natuurlijk meer kapers op de kust. Manchester City wordt genoemd als grootste concurrent. Of misschien blijft Messi wel gewoon in Barcelona. Een contractverlenging is ook nog niet uitgesloten namelijk. "Bij ons staat de deur in ieder geval open voor Messi. Al zitten aan zijn komst een aantal verplichtingen, dat moet hij zich goed realiseren. Zo verwacht ik wel dat hij af en toe een bardienstje draait of een jeugdwedstrijdje fluit."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.